Gevulde paprika's zijn heerlijk te combineren met rijst voor een voedzame en gezonde maaltijd.
Ingrediënten
- Groene of rode paprika's 4 (ongeveer 800 g)
- Mager rundergehakt 400 g
- Ui, gehakt ½
- Ei 1
- Boter, kleine stukjes 30 g
- Paneermeel 2 eetlepels
- Melk of water 4 eetlepels
- Zout -
- Peper -
- Kerriepoeder -
- Tijm -
- Aromatische kruiden -
- Tomatensap of water 2-3 eetlepels
Beschrijving
1. Snijd de paprika's horizontaal door de helft. Verwijder de zaden en zaadlijst.
2. Meng het rundvlees, de ui, het ei, het paneermeel, de melk of het water en voeg zout, peper, kerrie en (verse of gedroogde) kruiden toe.
3. Vul de paprika's met het mengsel en leg ze op een ingevette microgolfovenbestendige schaal. Strooi het paneermeel en de in blokjes gesneden boter er bovenop. Giet het water of tomatensap rond de paprika's op de bodem van de schaal.
4. Plaats de schotel op het draaiplateau en bak met behulp van de gecombineerde functie grill en microgolven op 350 W gedurende 15-18 minuten.