Chloé's warme bulgursalade

  • Link kopiëren
Chloé's warme bulgursalade main image
Gerelateerde technologie:
Microgolfoven met Crisp
Ontdek meer
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
5 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
2 personen
Recept gecreëerd door
Chloé Lauwers
Chloé's warme bulgursalade ingredients
Omnivoor

Ingrediënten

  • Bulgur 200 g
  • Kippenbillen 4
  • Courgette 1
  • Kikkererwten 150 g
  • Rode ui 1
  • El tahini 4 eetlepels
  • Lookteentje 1
  • Griekse yoghurt 3 eetlepels
  • Agavesiroop 3 eetlepels
  • Kurkuma
  • Currypoeder
  • Kaneel
  • Komijn
  • Za'atar
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Granaatappelpitjes
  • Bloemkool
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Beschrijving

1. Voor de dressing mix je met de staafmixer de volgende ingrediënten tot een gladde massa: el tahini, lookteentje, Griekse yoghurt, snuifje currypoeder, snuifje kurkuma, snuifje zout, agavesiroop en een scheutje olijfolie.
2. Kook de bulgur, laat deze uitlekken en afkoelen. Zet opzij voor later.
3. Marineer de kippenbillen in een scheutje olijfolie, za'atar, kurkuma, peper en zout. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat alles samen marineren.
4. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer deze met een scheutje olijfolie, snuifje kurkuma, snuifje komijn, snuifje kaneel, peper en zout.
5. Snijd vervolgens de courgette en rode ui in halve maantjes.
6. Neem een ovenschaal. Drizzle er wat olijfolie in. Voeg de bloemkool, courgette en ui toe.
7. Leg de kippenbillen en kikkererwten bovenop de groenten.
8. Stel de Whirlpool microgolfoven in op het juiste programma: Vlees < Kip. Na 20 minuten is de kip gaar.
9. Verdeel de bulgur over de borden en verdeel ook de groenten. Leg op elk bord een kippenbil. Werk de bordjes af met verse, fijngehakte munt en koriander, granaatappelpitjes en de tahinidressing.
Microgolfoven met Crisp

Gerelateerde technologie:

Microgolfoven met Crisp

Dankzij de Crispfunctie bereid je je gerechten met een niet te evenaren krokant en goudbruin resultaat.
Gerelateerde recepten