Recept gecreëerd door
Hannah Gevers
Een pithivier met camembert en spek: zowel simpel als smaakvol. Laat jouw smaakpapillen verrassen door deze hartige bite met zoete tonen. Heerlijk en makkelijk te serveren als je gasten over de vloer hebt!
Ingrediënten
- Spekblokjes 100 g
- Look 3 teentjes
- Rode ui 1
- Bladerdeeg 1 groot vel
- Camembert 1
- Gedroogde cranberries een handjevol
- Honing 1 tl
- Verse tijm een takje
- Eigeel 1
- Water een klein scheutje
- Zout -
- Peper -
Beschrijving
1. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof toe te voegen. Snij ondertussen de rode ui in stukjes en hak de look fijn.
2. Schep de spekjes eruit maar laat het vet in de pan. Doe er de ui en look bij en bak glazig, zo’n 3 minuten.
3. Rol het bladerdeeg uit en snij in twee. Leg de camembert in zijn geheel op een van de twee delen en maak een cirkel rond de kaas met zo’n twee centimeter extra.
4. Verdeel de ui, look, spekjes, cranberries, honing en tijm over de kaas. Kruid met peper en zout.
5. Leg het andere vel bladerdeeg bovenop de kaas en snij het deeg af waar het onderste deeg het bovenste raakt.
6. Prik de zijkanten met een vork plat zodat ze goed dicht zijn. Klop het eigeel los met een klein scheutje water en bestrijk over de bovenkant. Maak eventueel een design met een mes maar snij het bladerdeeg niet helemaal in.
7. Zet de pithivier in de combimicrogolfoven met Crispfunctie voor zo’n 10 minuten.
8. Serveren maar, smakelijk!