Niks Belgischer dan een goed stukje witloof. Combineer dit met een heerlijk stukje kalkoen en wat paddenstoelen en u krijgt een topgerecht. Smakelijk!
Ingrediënten
- Boter 90 g
- Sjalot 1
- Champignons 125 g
- Dragonblaadjes 10
- Kalkoenfilet 4
- Witloof 4 stronkjes
- Suiker 1 theelepel
- Ui ½
- Knoflook 1 teentje
- Bloem 1 eetlepel
- Vlees- of groentebouillon 25 cl
- Zout -
- Peper -
Beschrijving
1. Ingrediëntenlijst voor 4 personen.
2. Smelt 50 g boter in een stoofpan. Voeg de gesnipperde sjalot, champignons en gehakte dragon toe. Bak enkele minuten.
3. Kruid de kalkoenlapjes aan beide kanten met peper en zout. Leg een streep champignonvulling in het midden van elk kalkoenlapje. Rol op en bind de kalkoenrolletjes dicht met keukentouw. Leg de kalkoenrolletjes op de Crispplaat en bak 13-18 minuten op de Crispfunctie.
4. Snijd het witloof in de lengte en voeg 20 g boter in blokjes toe, samen met de suiker, peper en zout. Bak het witloof nog 8-10 minuten mee in de microgolfoven.
5. Maak ondertussen de saus. Smelt 20 g boter in een pannetje en fruit de gesnipperde ui, knoflook en bloem 3 minuten. Giet er en al roerend de bouillon bij. Laat nog 4 minuten pruttelen.
6. Snijd de kalkoenrolletjes in sneetjes en serveer met het gestoofde witloof en de saus.