Recept gecreëerd door
Marie Vercauteren
Pittige gehaktquiche? Zo'n receptje dat verscheidene dagen houdbaar en ook super gemakkelijk mee te nemen is. En dat wil je, want deze quiche is heerlijk!
Ingrediënten
- Kruimeldeeg 1 vel
- Eieren 5
- Gehakt 200 g
- Gemalen kaas 150 g
- Room 100 ml
- Ui 1
- Rode paprika 1
- Courgette 1
- Look 2 teentjes
- Paprikapoeder snuifje
- Chilipoeder snuifje
- Oregano snuifje
- Peper -
- Zout -
- Olijfolie -
Beschrijving
1. Meng de eieren met de room en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de paprika, look, ui en courgette fijn. Stoof deze aan in olijfolie en kruid met paprikapoeder, chilipoeder, oregano, peper en zout. Bak hierna het gehakt mee in de pan en prak het in stukjes.
3. Neem de Crispplaat en leg het kruimeldeeg er in.
4. Verdeel het gehakt en de groentjes over de Crispplaat. Giet het eimengsel er over.
5. 17 minuutjes in de Crisp et voilà! Smakelijk!