Mozzarella en spek: zacht en stroperig aan de ene kant, knapperig en vol smaak aan de andere kant. Door hun delicate contrast wordt het midden van de beignets een aangename ontdekking. Het enige nadeel van deze lekkernijen? U zult er niet vanaf kunnen blijven!
Ingrediënten
- Bloem 300 g
- Spek 80 g
- Biergist 8 g
- Zout 2 theelepels
- Suiker 1 theelepel
- Mozzarella 100 g
- Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
- Water .
- Arachideolie -
Beschrijving
1. Doe de gist, zout, suiker, olie en voldoende water in een kom. Kneed gedurende 10 minuten krachtig op een bebloemd oppervlak en laat 2 uur en half rijzen op een droge en warme plaats tot u een zacht deeg krijgt.
2. Verdeel het deeg, na het rijzen, in tien porties en vorm snel balletjes zonder het deeg opnieuw te bewerken; leg een paar blokjes mozzarella en spek in het midden.
3. Laat nog een half uur staan op kamertemperatuur en uit de buurt van tocht.
4. Doe de kookplaat aan, zet de pan erop, giet er een royale hoeveelheid arachideolie in en laat deze opwarmen tot 180°.
5. Bak de balletjes goudbruin, laat ze uitlekken op keukenrol en eet ze warm.