Knapperig en smakelijk aan de buitenkant, stroperig en heerlijk aan de binnenkant. Auberginerolletjes zijn een eenvoudig gerecht om beetje bij beetje van te genieten: ontdek de ene na de andere laag nieuwe smaken, de ene nog lekkerder dan de andere.
Ingrediënten
- Grote aubergine 1
- Gekookte ham 120 g
- Kaas 60 g
- Basilicum Een paar blaadjes
- Paneermeel .
- Extra vierge olijfolie .
Beschrijving
1. Was de aubergines, verwijder het uiteinde en snijd ze met een snijmachine, een mandoline of een scherp mes over de lengte in dunne plakjes. (ongeveer 8 plakjes)
2. Snijd de kaas in stukjes.
3. Maak kleine pakketjes met de kaas, een basilicumblaadje en de gekookte ham en leg ze elk op een plakje aubergine.
4. Rol elk gevuld pakketje op en steek er een tandenstoker in.
5. Haal de pakketjes eerst door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
6. Doe de kookplaat aan en zet er een grote koekenpan op met extra vierge olijfolie in.
7. Bak de roulades op ongeveer 180° tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenrol en eet ze warm.