Voor echte vleesliefhebbers, een stevige maaltijd.
Ingrediënten
- Varkensvlees, klein gesneden 400 g
- Uien 1 of 2
- Paprika's (gebruik verschillende kleuren) 2 of 3
- Olie of sojasaus 2-3 eetlepels
- Aardappelzetmeel 1 eetlepels
- Water 2 eetlepels
- Room 2 eetlepels
- Melk een scheutje
- Zout een snufje
- Peper een snufje
Beschrijving
1. Schil en snijd de ui, verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in dunne reepjes. Leg het vlees met de ui en olie of sojasaus in een microgolfovenbestendige schaal. Dek af en bak 10 minuten op 750 W.
2. Voeg de paprika toe en zet het nogmaals afgedekt in de microgolfoven gedurende 8-10 minuten op 500 W.
3. Meng het zetmeel met het water en giet over het vlees, dek af en bak nog eens 2 minuten op 750 W.
4. Verdun de room met een scheutje melk, giet het in de schaal, roer, dek af en laat het 5-10 minuten rusten voor het serveren.