Alexandra's karamelkoekjes

  • Link kopiëren
Alexandra's karamelkoekjes main image
Gerelateerde technologie:
Microgolfoven met Crisp
Ontdek meer
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
15 Minuten
Porties
6 personen
Recept gecreëerd door
Alexandra Ioannou
Ben je klaar voor de beste koekjes van je leven? Deze overheerlijke koekjes zijn zo zacht dat ze in je mond smelten. Als je enorme koekjes wilt maken, is dit recept iets voor jou. Jummie!
Alexandra's karamelkoekjes ingredients
Vegetarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Gesmolten boter 125 g
  • Kristalsuiker 100 g
  • Rietsuiker 100 g
  • Ei 1
  • Vloeibaar vanille-extract 1 tl
  • Zout een snuifje
  • Bloem 240 g
  • Dark chocolate chip 250 g

Beschrijving

1. Meng de kristal-, rietsuiker, het vanille-extract en de gesmolten boter.
2. Voeg het ei en vervolgens de bloem toe en roer met een lepel of garde.
3. Voeg tot slot de chocoladestukjes toe en meng nog een laatste keer.
4. Vorm bolletjes van 125 g deeg (dat zijn 6 grote koekjes). Indien je 12 koekjes wilt maken, vorm je kleinere bolletjes van 60 g. Voor het beste resultaat leg je de bolletjes enkele uren in de diepvries tot ze bevroren zijn. Als je niet wilt wachten, leg ze dan minstens 20 minuten in de vriezer, zodat ze zo hard mogelijk zijn.
5. Bak gedurende 15 minuten met de Crispfunctie.
6. Smullen maar!
Microgolfoven met Crisp

Gerelateerde technologie:

Microgolfoven met Crisp

Dankzij de Crispfunctie bereid je je gerechten met een niet te evenaren krokant en goudbruin resultaat.
Gerelateerde recepten