Proef de heerlijke groene shakshuka van Morane.
Ingrediënten
- Prei 2 of 3 stuks
- Courgettes 2
- Groentebouillon 1/2 blokje
- Parmezaan 2 eetlepels
- Za’atar kruiden 1 theelepel
- Chilivlokken
- Oregano 1 theelepel
- Knoflook 1 teentje
- Halfvolle melk
- Maïzena
- Eieren 6
- Toppings feta, platte peterselie
- Olijfolie 1 eetlepel
- Brood
Beschrijving
1. Bak de knoflook in een grote pan met olijfolie.
2. Voeg de fijngesneden prei, de in kleine blokjes gesneden courgettes en de kruiden (za’atar, oregano en een beetje chilivlokken) toe. Laat 4-5 minuten koken.
3. Meng de maïzena met de melk in een kom en giet dit mengsel over de groenten. Voeg de parmezaan en het halve blokje groentebouillon toe en roer goed.
4. Laat de saus wat indikken en voeg dan de eieren toe.
5. Laat 4-5 minuten koken met een deksel op de pan.
6. Wanneer de eieren gaar zijn, voeg je de platte peterselie en wat verkruimelde feta, za’atar en chilivlokken toe.
7. Serveer met een mooi stuk brood. Smakelijk!