Vol-au-veggie

  • Link kopiëren
Vol-au-veggie main image
Gerelateerd product:
Inductiekookplaten
Ontdek meer
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
15 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Porties
4 personen
Veggy vol-au-vent van Anaïsmeal: "Vol-au-vent met een veggy twist, boordevol groentjes: mijn favoriete go-to als je snel en lekker wil eten."
Vol-au-veggie ingredients
Vegetarisch

Ingrediënten

  • Vegetarische kipstukjes 400 g
  • Prei 1
  • Champignons 200 g
  • Ui 1 grote
  • Knoflook 2 teentjes
  • Boter 1 eetlepel
  • Bloem 50 g
  • Groentebouillon 500 ml
  • (Plantaardige) room 200 ml
  • Citroenen 2 (1 voor de saus, 1 optioneel voor de garnering)
  • Verse peterselie
  • Maïzena (optioneel, voor het verdikken van de saus)
  • Zout
  • Peper
  • Pasteitjes 4

Beschrijving

1. Snipper de ui en plet de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de prei in dunne ringen.
2. Pers het sap van één citroen uit en snijd de andere citroen in schijfjes.
3. Saus maken:
○ Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan. Bak de ui glazig, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
○ Voeg champignons en vegetarische kipstukjes toe. Bak even mee.
○ Voeg de bloem toe en roer goed door.
○ Giet geleidelijk de groentebouillon erbij, blijf roeren tot de saus dikker wordt.
○ Voeg de room en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
○ Bind de saus eventueel met maïzena gemengd met water.
○ Laat de saus sudderen tot alles goed verwarmd is.
4. Verwarm de pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Serveer de vegetarische vol-au-vent met de pasteitjes. Garneer met schijfjes citroen en verse peterselie.
Inductiekookplaten

Gerelateerd product:

Inductiekookplaten

Wij bieden een brede keuze aan inductiekookplaten voor intuïtief en moeiteloos koken.
Gerelateerde recepten