Veggie vol-au-vent van Anaïsmeal: "Vol-au-vent met een veggie twist, boordevol groentjes: mijn favoriete go-to als je snel en lekker wil eten. Bak alle groenten samen in een (Green)pan tot ze gaar zijn en bak de veggie kippenblokjes kort aan tot ze een gouden korstje krijgen. Zet terwijl het pasteitje kort in de oven. Voeg de groenten en de kippenblokjes toe aan de saus en vul het pasteitje. Klaar om te proeven?"
Ingrediënten
- Vegetarische kipstukjes 400 g
- Prei 1
- Champignons 200 g
- Ui 1 grote
- Knoflook 2 teentjes
- Boter 1 eetlepel
- Bloem 50 g
- Groentebouillon 500 ml
- (Plantaardige) room 200 ml
- Citroenen 2 (1 voor de saus, 1 optioneel voor de garnering)
- Verse peterselie
- Maïzena (optioneel, voor het verdikken van de saus)
- Zout
- Peper
- Pasteitjes 4
Beschrijving
1. Snipper de ui en plet de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de prei in dunne ringen.
2. Pers het sap van één citroen uit en snijd de andere citroen in schijfjes.
3. Saus maken:
○ Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan. Bak de ui glazig, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
○ Voeg champignons en vegetarische kipstukjes toe. Bak even mee.
○ Voeg de bloem toe en roer goed door.
○ Giet geleidelijk de groentebouillon erbij, blijf roeren tot de saus dikker wordt.
○ Voeg de room en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
○ Bind de saus eventueel met maïzena gemengd met water.
○ Laat de saus sudderen tot alles goed verwarmd is.
○ Verhit 1 eetlepel boter in een grote pan. Bak de ui glazig, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
○ Voeg champignons en vegetarische kipstukjes toe. Bak even mee.
○ Voeg de bloem toe en roer goed door.
○ Giet geleidelijk de groentebouillon erbij, blijf roeren tot de saus dikker wordt.
○ Voeg de room en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
○ Bind de saus eventueel met maïzena gemengd met water.
○ Laat de saus sudderen tot alles goed verwarmd is.
4. Verwarm de pasteitjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Serveer de vegetarische vol-au-vent met de pasteitjes. Garneer met schijfjes citroen en verse peterselie.