Broodpudding is een klassieker in België en met behulp van de Crispfunctie heeft u dit lekkere gerecht klaar in een mum van tijd. Werk af met wat karamelcrème en u heeft het perfecte dessert voor bij de koffie of thee!
Ingrediënten
- Brood 200 g
- Eieren 2
- Suiker 40 g
- Room 20 cl
- Melk 20 cl
- Rozijnen 40 g
- Suiker (voor de karamelsaus) 40 g
- Gezouten boter (voor de karamelsaus) 15 g
- Witte chocolade (voor de karamelsaus) 50 g
- Room (voor de karamelsaus) 15 cl
Beschrijving
1. Ingrediëntenlijst voor 4 personen.
2. Verhit de suiker in een pannetje tot deze goudbruin ziet. Doe er de gezouten boter bij en roer onder elkaar. Verwarm de witte chocolade en de helft van de room 1 minuut in de microgolfoven. Giet de gesmolten chocolade met de rest van de room bij de karamel. Roer onder elkaar en zet de karamelsaus minstens 4 uur in de koelkast.
3. Breek de eieren met de suiker in een ondiepe kom. Giet er de room, melk en rozijnen bij. Meng goed onder elkaar. Leg de sneetjes brood in het eimengsel en laat enkele minuten weken.
4. Giet het broodmengsel daarna op de Crispplaat en bak 15 tot 21 minuten in de microgolfoven op de Crispfunctie.
5. Klop de karamelsaus vlak voor het serveren op met een elektrische mixer en schep in een spuitzak.
6. Steek porties uit de broodpudding met een rondjessteker en werk af met de karamelsaus.