Wat is er beter dan een warme kom soep op een koude winterdag? Heerlijk als voorgerecht.

Ingrediënten
- Champignons 250 g
- Boter 30 g
- Ui 1 kleine
- Bloem 1 ½ eetlepel
- Melk 250 ml
- Groentebouillon 500 g
- Zout en peper een snufje
Beschrijving
1.
Laat de boter gedurende 1-2 minuten smelten in de microgolfoven op 350 W.
2.
Voeg de champignons en ui toe en bak gedurende 8-10 minuten op 750 W, roer halverwege. Voeg de bloem toe en roer nogmaals goed door.
3.
Voeg de bouillon toe en roer goed door.
4.
Kook op 750 W gedurende 6-7 minuten. Voeg al roerend de melk toe. Kook op 750 W gedurende 3-4 minuten. Roer nogmaals goed door, u kunt het direct serveren.
5.
Tip: garneer met gehakte verse peterselie en serveer met geroosterd brood.