Alle zomerse kleuren en energie komen tot leven in dit gazpachorecept. De licht geblancheerde groenten worden gekoeld in water en ijs, waardoor ze hun kleur en al hun energie behouden.
Ingrediënten
- Rode bieten 200 g
- Gele wortelen 100 g
- Groene paprika's 50 g
- Tomaten 200 g
- Appelazijn 30 ml
- Extravergine olijfolie 4 eetlepels
- Zout
Beschrijving
1. Zet 2 steelpannen met water op de inductiekookplaat.
2. Zout lichtjes en selecteer de functie "Koken".
3. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.
1.
2.
3.
4. Dompel ze in kokend water.
5. Snijd de paprika's in reepjes en vervolgens in stukjes, en dompel ze in de tweede pan.
6. Giet af en doe ze in een kom met water en ijs.
4.
5.
6.
7. Doe hetzelfde met de rode bieten.
8. Snijd de onderkant van de tomaten en dompel ze 1 minuut in het water.
9. Giet af en doe ze in het ijswater.
7.
8.
9.
10. Verwijder de schil zodra ze koud zijn.
11. Giet de bieten af en zet ze apart.
12. Mix de groenten met de azijn, de olie, een snufje zout en 2 ijsblokjes.
10.
11.
12.
13. Schik de verschillende gekleurde lagen met een lepel in de glazen en serveer.
13.