Gevulde artisjokken kunnen zowel als bijgerecht of hoofdgerecht worden geserveerd. Dit recept is perfect in balans met de licht bittere smaak van de artisjok die wordt gecompenseerd door de zoetheid van de kaas.
Ingrediënten
- Artisjokken 4
- Sneetjes rustiek brood 2
- Schapenkaas 50 g
- Edammer-kaas of mozzarella 50 g
- Parmezaanse kaas 30 g
- Tijm Een paar takjes
- Peterselie Een paar blaadjes
- Munt Een paar blaadjes
- Extra vierge olijfolie .
- Knoflook 1 teentje
- Zout en peper .
Beschrijving
1. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de artisjokken en maak de binnenkant van de artisjokken schoon door met de punt van het mes de bladeren van het hart en de haren te verwijderen.
2. Bereid de vulling voor: verwijder de korsten van het brood en meng ze met de kazen, tijm, peterselie en munt.
3. Vul elke artisjok en druk de vulling goed aan.
4. Zet de kookplaat op en gebruik een voldoende grote pan.
5. Doe een paar eetlepels extra vierge olijfolie in de pan, voeg het teentje knoflook en een paar takjes tijm toe: leg de artisjokken voorzichtig in de pan zodat de vulling er niet uitkomt tijdens het koken.
6. Breng op smaak met zout en peper, kook op een matig vuur gedurende 1 uur en dek af met een deksel.
7. Voeg indien nodig een eetlepel water toe zodat de artisjokken beter koken. Serveer warm.