Perfect voor bij een kopje koffie of thee en als tussendoortje, Havermoutkoekjes zijn een traktatie voor iedereen.
Ingrediënten
- Boter of margarine 50 g
- Havermout 25 g
- Bloem 55 g
- Suiker 65 g
- Bakpoeder 1 snufje
- Room 1 koffielepel
- Stroop 3-4 koffielepels
- Bakpapier -
Beschrijving
1. Smelt de boter in een afgedekte microgolfovenbestendige schaal op 350 W gedurende 1½ tot 2 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig, totdat er glad mengsel ontstaat.
2. Knip 3 cirkels uit een vel bakpapier, met dezelfde diameter als de Crispplaat.
3. Verdeel het mengsel in 3 gelijke porties en maak 6 ballen per portie. Leg het bakpapier op de Crispplaat en verdeel de 6 ballen hierop. Bak met de Crispfunctie gedurende 3-4 minuten, tot de koekjes een lichtbruine kleur krijgen.
4. Verwijder het papier met de koekjes uit de Crispplaat en laat ze afkoelen op een vlakke ondergrond.
5. Herhaal dit voor de tweede en derde serie koekjes op dezelfde manier, maar verminder de baktijd met 1 minuut.