Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen
Honing geglazuurde gestoomde zalm met limoen en frambozen
Link kopiëren
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
20 Minuten
Kooktijd
10 Minuten
Porties
4 personen
De zoetheid van honing en frambozen, de zure noot van limoen en de smaak van zalm delicaat bereid met stoom in de W7 Collection stoomoven. Een recept met een vleugje zoetheid dat je zintuigen prikkelt.
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor
Ingrediënten
Verse zalmfilets
600 g
Honing
30 g
Frambozen
100 g
Balsamicoazijn
20 ml
Verse basilicum
1 bosje
Limoen
1
Roze peper
een snuifje
Zeezout
een snuifje
Beschrijving
1.
Meng in een kom de honing en het sap van de limoen.
2.
Leg de zalmfilet op een bakplaat, bestrijk met het honingmengsel en breng op smaak met een snuifje roze peper en zeezout.
3.
Plaats de bakplaat in de stoomoven.
1.
2.
3.
4.
Vul het waterreservoir tot het display aangeeft dat het reservoir vol is.
5.
Selecteer de functie Stoomniveau 3, stel vervolgens de temperatuur in op 95°C en de kooktijd op 10 minuten.
6.
Mix de frambozen met de balsamicoazijn en basilicum.
4.
5.
6.
7.
Schik de zalmfilets op de borden met de frambozenmix en het kookvocht.
8.
Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer.