Tweekleurige chocolademousse bereid met de Whirlpool inductiekookplaat
Tweekleurige chocolademousse bereid met de Whirlpool inductiekookplaat
Link kopiëren
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
75 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Porties
4 personen
Een recept op basis van chocolade, een ingrediënt dat een weldaad is voor lichaam en geest. De kracht van chocolade geeft jouw welzijn een natuurlijke boost. Ervaar en deel de positieve invloed van chocolade.
Glutenvrij
Vegetarisch
Omnivoor
Ingrediënten
Pure chocolade
100 g
Witte chocolade
100 g
Verse slagroom
200 ml
Suiker
30 g
Sinaasappelschil
1
Saffraan
1 zakje
Saffraanstampers als garnituur
8
Beschrijving
1.
Zet de Whirlpool inductiekookplaat aan, druk vervolgens op de toets "6TH SENSE" en kies op de display de functie "Smelten".
2.
Plaats een pan op de kookplaat en start de functie door op "OK" te drukken.
3.
Leg de pure chocoladereep in de pan en laat helemaal smelten.
1.
2.
3.
4.
Herhaal de handeling met de witte chocoladereep.
5.
Klop in een kom de slagroom met de suiker tot een luchtig mengsel en zet apart.
6.
Doe de pure chocolade in een kom, voeg de helft van de slagroom toe en meng voorzichtig.
4.
5.
6.
7.
Doe in een tweede kom de witte chocolade, voeg de rest van de slagroom toe en meng voorzichtig.
8.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe aan de pure chocolade.
9.
Voeg de saffraan toe aan de witte chocolade en meng goed.
7.
10.
Doe de donkere chocolademousse in glaasjes en dek af met de witte chocolademousse.
11.
Garneer met een krul sinaasappelschil en saffraanstampers.
12.
Zet minstens een uur in de koelkast alvorens te serveren.