Ingrediënten
- Courgettes 300 g
- Zoete aardappelen 200 g
- Gekookte rode bieten 200 g
- Courgettebloemen 4 stuks
- Kurkumapoeder 1 theelepel
- Fijngestampte hazelnoten -
- Verse marjolein 1 takje
- Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
- Zout een snuifje
Beschrijving
1. Schil de zoete aardappelen en was de courgettes.
2. Maak zoodles van de twee groenten met het benodigde kookgerei en leg opzij.
3. Snijd de bieten in grote blokjes.
1a.
1b.
3.
4. Bak de bieten in een pan met 2 eetlepels olie, de marjolein en de kurkuma op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
5. Eenmaal gekookt, mix tot een gladde en romige massa en zet apart.
6. Stel de functie ChefControl in en plaats een pan met een beetje olie op de linkerbovenkant van de inductiekookplaat.
4.
5.
6.
7. Voeg de groentespaghetti toe en bak 2 minuten, voeg een snufje zout toe.
8. Verplaats de pan naar het onderste gedeelte van de inductiekookplaat om verder te koken op een laag vuur.
9. Schik de bietencrème op de serveerschotel en voeg de groentespaghetti toe.
9.
10. Garneer met de fijngehakte hazelnoten, versier met de courgettebloemen en serveer.