Heerlijk toch, zo’n lekker stuk kabeljauw met de pittige en aromatische smaak van knolselder. Nog wat afwerken met wat garnalen en u waant zich helemaal in Oostende!
Ingrediënten
- Knolselder ½
- Kabeljauwhaasje 600 g
- Sjalot 1
- Azijn 3 cl
- Witte wijn 12 cl
- Boter 30 g
- Room 15 cl
- Grijze garnalen -
- Olijfolie -
- Zout -
- Peper -
Beschrijving
1. Ingrediëntenlijst voor 4 personen.
2. Schil de knolselder en snijd in 4 schijven. Leg de schijven op de Crispplaat, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
3. Bak 8-12 minuten in de microgolfoven op de Crispfunctie. Kruid intussen het kabeljauwhaasje met peper en zout en snijd in 4 gelijke stukken.
4. Haal de knolselder na 8-12 minuten uit de microgolfoven en schik elk stuk kabeljauw op een schijf knolselder. Bak nog eens 5 minuten in de microgolfoven op de Crispfunctie.
5. Maak ondertussen de saus in een klein pannetje. Stoof de gesnipperde sjalot met de witte wijn en azijn totdat de helft van het vocht verdampt is. Meng er eerst de boter en dan de room onder. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen en zeef de saus.
6. Serveer de kabeljauw met de knolselder, lepel er de saus over en werk af met grijze garnalen.