Met de juiste mix van kruiden en specerijen ontpopt een eenvoudig ingrediënt als aubergine zich tot een unieke smaakbom. Maak dit eenvoudige maar intrigerende recept klaar en verwen je smaakpapillen met een waaier aan sensaties.
Ingrediënten
- Aubergines 600 g
- Komijnpoeder 1/2 theelepel
- Kurkumapoeder 1/2 theelepel
- Dille 1 bosje
- Koriander 1 bosje
- Peterselie 1 bosje
- Zonnebloemolie 4 eetlepels
- Geroosterde sesamzaadjes 1 eetlepel
- Zout
Beschrijving
1. Snijd de aubergines in de lengte in tweeën en leg ze op de bakplaat van de microgolfoven.
2. Meng de specerijen in een kom.
3. Overgiet de aubergines met een straal olie en strooi de specerijen erover.
1.
2.
3.
4. Stel de microgolfoven in op 25 minuten, met de turbo heteluchtfunctie op 200°C.
5. Plaats de bakplaat met de aubergines in de microgolfoven en druk op ‘Start’.
6. Hak ondertussen de koriander, dille en peterselie fijn.
4.
5.
6.
7. Haal de gegaarde aubergines uit de microgolfoven en laat ze afkoelen.
8. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
9. Prak het vruchtvlees met een vork tot een korrelige puree.
7.
8.
9.
10. Voeg de fijngehakte kruiden toe en doe alles in een kom.
11. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer met sneetjes brood.
10.
11.