Het geheim van een goed pastagerecht, naast het al dente koken van de pasta, is een saus die het gerecht naar een hoger niveau tilt. Een voorbeeld hiervan is de courgette- en auberginesaus, met zijn rustieke en eenvoudige smaak: de ideale oplossing voor een echt heerlijk vegetarisch gerecht.
Ingrediënten
- Tomatensaus 300 g
- Aubergine 1
- Courgettes 2
- Knoflook 1 teentje
- Basilicum en marjolein Een paar takjes
- Extra vierge olijfolie 3 eetlepels
- Zout en peper .
Beschrijving
1. Was de aubergines en courgettes en snijd ze in blokjes.
2. Zet een pan op het vuur.
3. Doe de olie in de pan samen met het teentje knoflook en enkele kruiden. Voeg dan de aubergines en courgettes toe en bak ze 3-4 minuten.
4. Giet er de tomatensaus en zout en peper bij. Laat nog 15 minuten koken.
5. Haal aan het einde van de kooktijd het teentje knoflook uit de pan en voeg de basilicum en de marjolein toe.