Ratatouille is een typisch Frans bijgerecht dat sterk lijkt op de Italiaanse 'capponata'. Het gerecht past perfect bij verschillende hoofdgerechten dankzij de volle smaak van de vele gestoomde groentes die een vleugje frisheid toevoegen.
Ingrediënten
- Courgettes 3
- Wortelen 3
- Aardappelen 2
- Middelgrote aubergine 1
- Peper 1
- Knoflook 1 teentje
- Laurierblaadje 3 blaadjes
- Paprika .
- Kerrie 1 snuifje
- Extra vierge olijfolie .
- Zout .
Beschrijving
1. Schil de aardappelen, rasp de wortelen en was de andere groentes.
2. Snijd de courgettes, aardappelen en aubergines in blokjes. Snijd de wortelen in plakjes en de paprika's in kleine blokjes.
3. Doe de kookplaat aan en zet er een grote braadpan op.
4. Voeg een paar eetlepels extra vierge olijfolie, het teentje knoflook, laurierblaadje, paprikapoeder en de kerrie toe. Laat het geheel een paar minuten bakken in de olie.
5. Giet er dan eerst de aardappelen in, daarna de paprika's en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
6. Voeg de wortelen, courgettes en aubergines toe en laat nog ongeveer 40 minuten koken.
7. Serveer warm.