Als we praten over het ultieme dessert, dan denken we meteen aan panna cotta, een flan die in Piëmont is ontstaan, maar nu over de hele wereld bekend is. Maar dat betekent niet dat we het dessert niet kunnen vernieuwen: voeg gewoon een eetlepel oploskoffie toe en geniet van een nieuwe versie.
Ingrediënten
- Verse room 1/2 l
- Suiker 80 g
- Oploskoffie 1 eetlepel
- Gelatineblaadjes 10 g
- Kardemom 2
- Vanille 1 teentje
- Wafeltjes -
Beschrijving
1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
2. Zet de steelpan op de kookplaat
3. Giet de room in de steelpan en voeg de suiker, de kardemom en het gehalveerde vanillestokje toe.
4. Breng het geheel aan de kook.
5. Voeg de uitgelekte en uitgewrongen gelatineblaadjes samen met de oploskoffie toe
6. Zeef het mengsel, giet het in schaaltjes, laat het afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast
7. Versier het dessert met de wafeltjes.