Sobanoedels zijn een echt feest voor de zintuigen, en dat begint al bij hun bereiding. Het boekweitdeeg waarvan ze gemaakt zijn, wordt vaak handmatig gekneed, met lange deegrollen uitgerold en daarna in de bekende slierten versneden. Je kunt ze in de meest uiteenlopende recepten gebruiken, bijna altijd met een gezonde portie groenten. Schillen, snijden, hakken, fijnmaken, bruineren, koken: van de herkenbare keukengeluiden die de soundtrack van dit lekkere groenterecept vormen, loopt het water je al tijdens het koken in de mond. Klaar om je zintuigen te verwennen met dit authentieke gerecht?
Ingrediënten
- Sobanoedels 300 g
- Wortelen 100 g
- Daikon 100 g
- Lente-uitjes 70 g
- Gember 30 g
- Koriander 1 bosje
- Sojasaus 50 ml
- Rijstazijn 20 ml
- Zonnebloemolie 4 eetlepels
- Limoen 1
Beschrijving
1. Schil de wortel en de daikon.
2. Snijd ze samen met de lente-uitjes in dunne reepjes.
3. Schil de gember.
1.
2.
3.
4. Rasp de gember.
5. Zet de pan op de inductiekookplaat en stel het vermogen in op niveau 8.
6. Voeg de groenten toe en bak ze enkele minuten.
4.
5.
6.
7. Giet de sojasaus en de rijstazijn bij de groenten en laat de vloeistof verdampen.
8. Zet intussen een kookpot met water op de kookplaat en selecteer de automatische functie “Koken”.
9. Leg de noedels in het water en breng ze aan de kook.
7.
8.
9.
10. Haal de noedels met een keukentang uit het water en leg ze in de pan met groenten.
11. Roer alles samen op het vuur.
12. Selecteer de automatische functie “Warmhouden” en laat de noedels even rusten.
10.
11.
12.
13. Neem de limoen uit de koelkast en snijd deze in partjes.
14. Hak de koriander grof.
15. Strooi een beetje koriander over de noedels, werk af met limoenpartjes en dien op.
13.
14.
15.