Een lekker en goed uitgebalanceerd voorgerecht, perfect om bij op te warmen in de winter. Een klassieker uit de Franse keuken.
![Uiensoep ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/d0801dab-5c57-49b5-a9bd-d0c7d2ec81ad/jsind9/std/400x0/14f603eb-onion_soup-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingrediënten
- Ui 200 g
- Boter of margarine 30 g
- Bouillon 500 ml
- Laurier 1 blad
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
- Parmezaanse kaas 40 g
Beschrijving
1. Schil de ui in dunne ringen. Doe ze in een microgolfovenbestendige schaal met een beetje boter. Dek af en bak op 750 W gedurende 5-6 minuten.
2. Voeg de bouillon en laurier toe en kook gedurende 5-6 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de soep over 2 soepkommen en bestrooi met 40 g geraspte Parmezaanse kaas.
4. Plaats de soepkommen in de microgolfoven op de grillfunctie tot de kaas gesmolten is en de bovenlaag een goudbruine kleur krijgt.
5. Tip: serveer met twee sneetjes brood per persoon.