Waarom zou u kiezen tussen champignons of saffraan? De smaak van deze twee grote klassiekers kunt u ook combineren in één gerecht.
Ingrediënten
- Ui, gesneden 1 klein
- Knoflook, gehakt 1 teentje
- Boter 25 g
- Champignons 30 g gedroogd
- Saffraan 1
- Rijst 350 g
- Droge witte wijn 100 ml
- Geraspte kaas 50 g
- Bouillon - de bouillon kan worden opgewarmd in de microgolfoven gedurende 5-6 minuten 700 ml
Beschrijving
1. Week de champignons in warm water, snijd ze in stukjes en meng met de ui, knoflook en boter in een microgolfovenbestendige schaal. Dek af en laat gedurende 4 minuten op 750 W stomen, halverwege roeren.
2. Voeg de rijst en de wijn toe, roer en laat nogmaals gedurende 3 minuten op 750 W stomen.
3. Giet de kokende bouillon erbij en doe de saffraan erbij. Roer, dek af en bak op 750 W gedurende 6-7 minuten. Roer nogmaals en bak verder op 750 W gedurende 7-8 minuten.
4. Haal uit de microgolfoven, voeg de geraspte kaas toe en roer goed. Breng op smaak en laat het gerecht een paar minuten rusten voor het serveren.