Dorade is een lichte en geurige vis. De vis wordt in veel diëten gebruikt, maar dat betekent niet dat deze vis geen smaak heeft: versterk het aroma van de vis met een sinaasappelschil en een paar venkelzaadjes voor een heerlijk hoofdgerecht.
Ingrediënten
- Doradefilets 4
- Venkel 2
- Witte wijn 1/2 glas
- Boter 30 g
- Reepjes sinaasappelschil 1
- Olie 1 eetlepel
- Basilicum Een paar blaadjes
- Venkelzaadjes 1 theelepel
- Zout en peper .
Beschrijving
1. Vet de doradefilets in, strooi de venkelzaadjes, de helft van de gesneden basilicum en enkele reepjes sinaasappelschil, zout en peper erover.
2. Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes.
3. Plaats een braadpan op de kookplaat.
4. Voeg de boter toe en laat smelten.
5. Voeg de venkel toe en bak 2 minuten. Voeg dan het zout toe, besprenkel met witte wijn en laat het vocht verdampen.
6. Schuif de venkel aan de kant en doe de doradefilets in de pan. Bak beide kanten bruin. Voeg dan de venkel toe en strooi de resterende basilicum en sinaasappelschil erover. Serveer onmiddellijk.