Gebakken visfilet

  • Link kopiëren
Gebakken visfilet main image
Gerelateerde technologie:
Grill en hete lucht gecombineerd
Ontdek meer
Moeilijkheid
Medium
Voorbereiding
40 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Porties
4 personen
Een heerlijk licht gerecht. Vis met gebakken aardappeltjes, twee smaken die perfect samengaan.
Gebakken visfilet ingredients
Glutenvrij
Pescotarisch
Omnivoor

Ingrediënten

  • Visfilets 500-600 g
  • Aardappelen 1-1,2 kg
  • Water 100 ml
  • Zout een snufje
  • Peper een snufje
  • Ui, dun gesneden 1
  • Knoflook, fijngehakt 1 teentje
  • Bosje peterselie, gehakt 1
  • Olie 5 eetlepels

Beschrijving

1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Was en droog de vis.
2. Leg de aardappelen in een microgolfovenbestendige schaal, voeg water toe, dek af en bak in de microgolfoven gedurende 8-10 minuten op 750 W. Roer tijdens het bakken. De aardappelen moeten bijna gaar zijn.
3. Giet de aardappelen af.
4. Vet een microgolfovenbestendige schaal in en verdeel de helft van de aardappelen over de bodem. Breng op smaak met zout en peper. Bedek met een laagje ui, knoflook en peterselie. Leg vervolgens de vis er bovenop. Bedek met de overige aardappelen. Kruid en besprenkel met een beetje olie.
5. Plaats de schaal op het draaiplateau en bak met behulp van de gecombineerde grillfunctie op 350 W gedurende 18-20 minuten.
Grill en hete lucht gecombineerd

Gerelateerde technologie:

Grill en hete lucht gecombineerd

Dankzij de combinatie van de grillfunctie met hete lucht bereid je net zo heerlijke gerechten in de combimicrogolfoven als in een traditionele oven.
Gerelateerde recepten