De remouladesaus komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De saus wordt gemaakt van kappertjes, augurken, versnipperde aromatische kruiden en verse mayonaise. Door de pittige smaak past het perfect bij stoofpotten, de koning van de winterrecepten.
Ingrediënten
- Ossenhaas 1,2 kg
- Wortelen 3
- Prei 2
- Selderstronk 4
- Aardappel 2
- Ui met 3 stukjes kruidnagel 1
- Peterselie 2 takjes
- Laurierblaadje 2 blaadjes
- Grof zeezout -
- Peperkorrels -
- Remouladesaus of groene saus -
Beschrijving
1. Was de groentes: rasp de wortelen en aardappelen, verwijder de bladeren van de selder en snijd de wortelen en de groene delen van de prei in stukjes.
2. Zet de kookpan op het vuur met 3 liter water, voeg zout, de groentes, peper en de kruiden toe.
3. Breng het water aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.
4. Bind de ossenhaas samen met een braadtouw, leg het vlees in de pan en laat 10-15 minuten koken. Zorg dat het vlees in het midden nog roze is.
5. Serveer de gesneden filet met de versnipperde groentes en besprenkel met de saus.