Een bijgerecht van verse groenten die zijn oorsprong in de Provençaalse keuken heeft.
Ingrediënten
- Ui 150 g
- Aubergines of courgettes 300-400 g
- Paprika's 300 g
- Tomaten in blik 200 g
- Tijm -
- Laurier 1 blad
- Knoflook 1 teentje
- Olie 1 eetlepel
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
Beschrijving
1. Schil en snijd de uien, hak de knoflook en doe alles in een 2-liter microgolfovenbestendige schaal met olie. Dek deze af en kook op 750 W gedurende 3 minuten.
2. Was de groenten en snijd de aubergines of courgettes. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe aan de schaal. Voeg het laurierblad toe en meng goed om de smaken te combineren. Dek af en blijf koken gedurende 5 minuten op 750 W.
3. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog eens gedurende 5-8 minuten. Voeg de tijm, zout en peper toe en roer goed. Tip: als u van kruidig houdt, voeg dan chili en eventueel een paar stukjes chorizo toe.