Hannes kaneelrolletjes

  • Link kopiëren
Hannes kaneelrolletjes main image
Gerelateerde technologie:
Microgolfoven met Crisp
Ontdek meer
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voorbereiding
5 Minuten
Kooktijd
8 Minuten
Porties
4 personen
Recept gecreëerd door
Hanne Tack
Tijdens koude wintermaanden warm je helemaal op met deze lekkere en vooral snel bereide kaneelrolletjes. Heerlijk!
Hannes kaneelrolletjes ingredients
Glutenvrij
Omnivoor

Ingrediënten

  • Voor de rolletjes
  • Croissantdeeg 2 blikjes
  • Zachte boter (of gezouten boter) 100 g
  • Kaneel naar keuze
  • Lichtbruine basterdsuiker 100 g
  • Voor het glazuur
  • Poedersuiker 100 g
  • Vanille-extract 1 theelepel
  • Melk 1 eetlepel

Beschrijving

1. Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
2. Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig.
3. Rol dan het croissantdeeg opnieuw op. Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes, dus 12 in totaal.
4. Leg deze op de Crispplaat en bak de cinnamon rolls 8 minuten met de Crispfunctie.
5. Terwijl ze in de microgolfoven staan, maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille-extract en melk tot een dik glazuur.
6. Als de kaneelrolletjes uit de microgolfoven komen, kan je ze meteen serveren met wat glazuur eroverheen.
Microgolfoven met Crisp

Gerelateerde technologie:

Microgolfoven met Crisp

Dankzij de Crispfunctie bereid je je gerechten met een niet te evenaren krokant en goudbruin resultaat.
Gerelateerde recepten