Een mals stuk vlees met veel smaak en een frisse, kleurrijke saus. De lendenbiefstuk vormt het hart van dit gerecht en wordt begeleid door levendige toetsen van tijm, munt, citroen en peterselie: een klein stukje zomer, ideaal in elk seizoen.
Ingrediënten
- Lendenbiefstuk 4 plakjes
- Gele en groene paprika's 100 g
- Tomaten 100 g
- Rode ui 50 g
- Tijm, peterselie en munt 1 bosje
- Sap van een halve citroen -
- Extra vierge olijfolie 4 eetlepels
- Zout en peper .
Beschrijving
1. Was de paprika's en tomaten, en verwijder de zaden. Snijd in zeer kleine blokjes.
2. Schil de ui en hak hem fijn.
3. Hak de aromatische kruiden fijn, besprenkel de stukken biefstuk met de olie, strooi de versnipperde kruiden erover en voeg zout en peper toe.
4. Doe alle groentes in een schaal en voeg citroensap, de resterende olie, kruiden, zout en peper toe.
5. Plaats het rooster op de kookplaat.
6. Zet de kookplaat op.
7. Leg de stukjes lendenbiefstuk erop
8. Grill elke kant 3-4 minuten.
9. Serveer warm met de bereide groentesaus.