Een gerecht dat bestaat uit alleen maar groentes, met veel verschillende aroma's en op smaak gebracht met champagne-azijn en aromatische kruiden.
Ingrediënten
- Sperziebonen 50 g
- Friggitelli (zoete italiaanse paprika's) 50 g
- Snijbietblaadjes 4
- Courgette met bloemen 100 g
- Courgettebloemen 4
- Champagne-azijn 20 ml
- Peterselie 20 g
- Dragon 10 g
- Anijs 20 g
- Extra vierge olijfolie 30 ml
- Witte peper een snuifje
- Zout 1 snuifje
Beschrijving
1. Snijd de courgette in stukken en snijd de courgettes met bloemen en de courgettebloemen zelf in de lengte.
2. Doe de olie, kruiden, champagne-azijn, zout en peper in de blender.
3. Blend gedurende 2 minuten en zeef het mengsel voor een gladde, fluweelachtige saus.
4. Snijd de Friggitelli-paprika's in plakjes en snijd de sperziebonen door in de lengte.
5. Vul de bodem van de stoomschaal met water tot het aangegeven niveau, zet de mand erin en leg alle gesneden groentes erin. Dek dan af met het deksel.
6. Zet de stoomschaal in de microgolfoven, selecteer de stoomfunctie en stel de kooktijd in op 6 minuten.
7. Leg de groentes op het bord en maak een klein hoopje, breng ze op smaak met de olie en het kruidenmengsel, en garneer met eetbare bloemen.