Gelukkig is vis niet alleen in de zomer lekker. In deze snelle vissoep zitten garnalen, kleine inktvissen, schorpioenvissen, steenbolk en kleine calamari. Wat missen we nog? Een dikke snee geroosterd brood gaat perfect samen met deze heerlijke warme bouillon.
Ingrediënten
- Assortiment met zeer verse vis (schorpioenvis, poon, kleine inktvissen, kleine calamari, garnalenstaarten) 1,500 kg
- Saffraan 1/2 pakje
- Selderstronk 1 tak
- Wortel 1 halve
- Prei 1 halve
- Venkel 1 klein stukje
- Rijpe en stevige tomaten 4
- Peterselie 1 bosje
- Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
- Witte wijn 1 glas
- Zout en peper .
Beschrijving
1. Maak de calamari en de inktvissen schoon en snijd ze in tweeën. Pel de garnalen, was ze en zet opzij. Verwijder de huid van de vissen en snijd het vlees in plakjes.
2. Pel de tomaten, verwijder de zaden en meng het vruchtvlees. Was de selderij, de prei, de wortel en de venkel en snijd in blokjes.
3. Zet een pan met een liter water op het vuur, voeg de wijn en het zout, de tomaten en de in blokjes gesneden groentes toe.
4. Breng het aan de kook en voeg dan de inktvis, calamari, stukjes vis, garnalen en saffraan toe.
5. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
6. Haal van het vuur, bestrooi met de gesneden peterselie en gemalen peper, en besprenkel met olie.
7. Serveer warm met geroosterde croutons.